росія звернулася до Ірану по безпілотники, бо санкції працюють - Білий дім

Очікування росією поставок з Ірану бойових безпілотників свідчить насамперед про те, що у військах вичерпується потенціал цього озброєння, а тиск міжнародних санкцій суттєво обмежує поле для зовнішніх контактів кремля.

Про це заявив у інтерв’ю CNN координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«Те, що росія звертається за допомогою до Ірану, красномовно свідчить про те, наскільки міжнародна спільнота дедалі більше ізолює обидві країни через їхні дії в різних частинах світу», - сказав Кірбі.

Він підкреслив у цьому зв’язку, що «санкції кусаються», а експортний контроль є жорстким.

«Ми знаємо його (путіна – ред.) здатність поповнювати боєприпаси, і тепер БпЛА закінчуються через тиск, який цілий світ чинить на путіна», – додав Кірбі.

Читайте також: У МЗС Ірану спростували інформацію про продаж сотень дронів росії

Представник адміністрації США припустив, що росія має власний виробничий потенціал для виготовлення дронів, однак він, очевидно, є недостатнім. Водночас, за його словами, поки не можна конкретно говорити про те, наскільки добре Іран зможе виконати запит рф.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван оприлюднив розсекречені дані американської розвідки про підготовку Іраном до передачі росії сотень безпілотних літальних апаратів. У тому числі йшлося про дрони, здатні нести зброю. Зазначалося, що Іран планував розпочати навчання російських військових керуванню цими безпілотниками вже цього місяця.

Фото: commons.wikimedia.org