Масштабна пожежа у Франції менш ніж за тиждень знищила 14,8 тисячі гектарів

Велика пожежа, яка з минулого вівторка вирує на південному заході Франції, знищила 14,8 тисячі гектарів, евакуйовані понад 31 тисячу осіб, у тому числі 15 тисяч — цього понеділка.

Про це повідомляє телеканал BFMTV з посиланням на оновлені дані префектури департаменту Жиронда, передає Укрінформ.

Повідомляється, що загалом з вівторка полум’ям було охоплено 14 800 гектарів – зокрема 10 500 га у Ландірасі та 4300 га у Ля-Тест-де-Бюш. Мобілізовано 1700 пожежників, важка техніка та дев'ять одиниць протипожежної авіації.

Згідно з останнім звітом префектури департаменту Жиронда, з початку пожеж евакуйовано понад 31 000 осіб, у тому числі у понеділок у секторах двох пожеж було евакуйовано 15 000 осіб.

Фото: BFMTV

Розпочалася евакуація тварин зоопарку Аркашона.

Водночас префект регіону Фаб’єн Бюсьйо відзначила, що, на щастя, на цей час немає жодної смерті та що матеріальні збитки залишаються невеликими. Проте вона попередила евакуйованих мешканців та туристів про небезпеку повертатися до своїх домівок або місць відпочинку.

“Ситуація дуже складна”, — підкреслила префект з огляду на дуже сильну спеку та вітер. За її словами, “і всю ніч буде складно”.

Наразі спека в регіоні сягає 42°C, а пориви вітру - 60 км/год. У Жиронді оголошений “червоний” рівень небезпеки щонайменше до шостої ранку вівторка.

Читайте також: У Франції через лісові пожежі евакуювали тисячі людей

Як повідомляв Укрінформ, великі лісові пожежі розпочалися на південному заході Франції минулого вівторка, 12 липня.

Перше фото: EPA