Від початку року з росії виїхали 419 тисяч осіб

З початку поточного року з росії виїхали 419 тисяч осіб, це вдвічі більше, ніж за аналогічний період 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє РБК із посиланням на дані росстату.

Згідно з ними, на початку 2022 року до країн СНД з росії виїхали 368 тисяч осіб (при цьому з СНД до росії в'їхали 294 тисячі). В інші країни, за даними росстату, виїхали трохи більше як 50 тисяч осіб (приїхали 27 тисяч). Найбільше людей з росії виїхали до України, Таджикистану, Вірменії, Киргизстану, Казахстану та Узбекистану, а також до Китаю, В'єтнаму та Індії.

Зазначається, що в першому півріччі 2021 року в росії фіксувався міграційний приріст у понад 114 тисяч осіб. При цьому за перші шість місяців цього року зафіксовано міграційне зменшення майже 97 тисяч осіб.

Крім цього, за оцінкою росстату, з початку року загальна чисельність населення в росії скоротилася на 480 тисяч 600 осіб, або на 0,33 відсотка. Природне зменшення населення становило 384 тисячі осіб проти зменшення в 422 тисячі минулого року.

До представлених даних включено також населення окупованого Криму.

Читайте також: Із росії виїхали щонайменше 150 журналістів після початку війни проти України

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомблять міста та села України, вбивають мирне населення. Водночас кремль посилює політичний режим усередині країни.