Війська тероборони Польщі проведуть протидиверсійні навчання на кордоні з білоруссю

Війська територіальної оборони (WOT) Польщі проведуть з 16 по 18 вересня поблизу кордону з білоруссю навчання щодо протидії диверсіям і підтримки Прикордонної служби Польщі.

До тактичних навчань KOP-22 буде залучено 800 військовослужбовців тероборони Польщі та оперативних сил, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

“Військовослужбовці, яких додатково буде направлено на кордон, в межах триденних навчань проведуть моделювання подій, що мають на меті підготовку захисту кордону й охорони прикордонної території”, - йдеться в повідомленні.

До навчань залучатимуться 1-ша Підляська і 2-га Люблінська бригади військ тероборони, а також військовослужбовці 2-го і 18-го розвідувальних полків і польські прикордонники.

Читайте також: Україна проводить біля кордону з білоруссю навчання «Північний Буревій 2022»

У межах навчання організовуватимуться пункти спостереження, застосовуватимуться дрони. Відбуватимуться також пошук осіб в рамках антидиверсійних дій, захист критичної інфраструктури і спостереження за територією.

Як відомо, торік у серпні білорусь та росія розпочали проти Польщі та країн Балтії спецоперацію зі створення міграційного тиску на кордоні. Польща в цьому році до серпня побудувала на кордоні з РБ стіну висотою 5,5 метра і довжиною понад 180 км. Попри це, щодня через польсько-білоруський кордон до Польщі з території білорусі намагається проникнути від кількох до кількадесяти мігрантів з країн Азії та Африки.

За даними Прикордонної служби Польщі, в серпні через польсько-білоруський кордон до Польщі намагалися потрапити 900 нелегальних мігрантів з 38-ми країн, в основному Іраку та Ємену. Загалом, це чоловіки віком від 20 до 40 років, які прибувають до білорусі з росії. Після цього під наглядом білоруських служб вони направляються на кордон, де різним способом намагаються його нелегально перетнути.