Південна Корея заявила, що не постачала зброю Україні

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив, що Сеул не надавав Україні летальної зброї, але в будь-якому разі "це питання нашого суверенітету”.

Про це він сказав з приводу вчорашньої заяви російського президента володимира путіна, у якій той звинуватив Південну Корею у постачанні Україні зброї та боєприпасів, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Ми послідовно надаємо Україні гуманітарну допомогу разом із міжнародним співтовариством. Ми не надавали жодної летальної зброї, але в будь-якому разі це питання нашого суверенітету», - заявив Юн.

Читайте також: Південна Корея не визнає російські псевдореферендуми

Південнокорейський президент також зазначив, що його країна прагне «хороших відносин з усіма країнами, включаючи росію».

Як повідомляв Укрінформ, уряд Південної Кореї включив Україну до списку пріоритетних країн, яким буде надаватися допомога з метою розвитку. Це дозволяє отримати фінансування з боку Фонду економічного розвитку та співробітництва, а також залучати супутні гранти Корейського агентства з міжнародного співробітництва. Загальна сума коштів може сягнути 3 млрд доларів. Україна вже отримала два транші гуманітарної допомоги від Південної Кореї на 40 млн доларів.