Британський спеціаліст розповів про боротьбу двох особистостей у голові путіна

Президент росії володимир путін постійно балансує між своїм стриманим минулим у КДБ і емоційним путіним, на якого він поступово перетворюється.

Про це сказав відомий британський спеціаліст з росії, старший співробітник Естонського Інституту зовнішньої політики Джеймс Шерр під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», передає Укрінформ з посиланням на сайт КБФ. 

«Існує, мабуть, три путіни, і двоє з них борються один з одним. Перший путін – це той, про якого говорить Олексій Навальний. Це - кримінальний путін, який поширив криміналітет по всій системі управління країни», - сказав Шерр.

«Другий путін – це путін з КДБ, який раніше погрожував Заходу. Але це найбільш, мабуть, мирний путін. Тому що хоч КДБ займалося подвійною мораллю, зрадами, усілякими брутальностями, він, як структура, був холодний, практичний, стриманий», - зазначив Шерр.

На думку британського спеціаліста з росії, третій путін - самий небезпечний.

Читайте також: путін має принаймні трьох двійників - розвідка

«Тому що він емоційний, там злість, параноя, ненависть. Це триває вже довго», - сказав він.

«Ми бачимо і розуміємо, що відбувається боротьба між раціональним путіним з КДБ і емоційним путіним, і ця боротьба між ними буде інтенсифікуватися», - наголосив Шерр.

«Вона не лише буде продовжуватися, але й призведе спочатку до погіршення ситуації, перш ніж настане покращення», - підсумував Шерр.

Як повідомлялося, 24 лютого російські війська за наказом путіна розпочали повномасштабну війну проти України.

Країни Заходу збільшують постачання Україні зброї та запроваджують проти росії санкції.