У посольства рф в Польщі відібрали майно за несплату оренди: «дипломати знищили все, навіть кабелі повиривали»

У Польщі співробітники Державного лісового господарства взяли під охорону центр на території лісового масиву Яблонна під Варшавою біля Зегжинського водосховища, який орендувало посольство росії, але після розірвання договору про оренду відмовлялося його звільняти.

Як передає Укрінформ з посиланням на tvn24, про це повідомив заступник міністра клімату та навколишнього середовища Едвард Сярка.

Він зазначив, що центр узяли на баланс Державне лісове господарство, і після інвентаризації та експертної оцінки буде запропоновано новий проєкт забудови території.

Читайте також: Польща відмежується від Калінінграда загородженням в три ряди

За його словами, в середині квітня лісова інспекція розірвала договір з посольством рф через несплату орендної плати. Проте, попри неодноразові заклики, посольство не звільняло майно, і польській владі довелося його відбирати.

Після цього з’ясувалося, що центрові завдано великих збитків.

«Центр повністю зруйновано. росіяни знищили все, навіть кабелі повиривали зі стін», - написав у соцмережах речник Держлісагентства Міхал Гзовський.

Читайте також: Польща надасть підтримку Україні в експорті зерна

На ділянці 6 га, яка перебувала в оренді з 1980-х років, розташовано два готелі, дві вілли та вісім шале. Нині в приміщеннях вибито вікна, провалилися підлога та дахи, знищено техніку й меблі.

За словами в.о. генерального директора Державного лісового господарства Юзефа Кубіци, причиною розірвання договору, окрім несплати орендної плати, «стала також агресія російської федерації проти України».

Фото: twitter GzowskiMichal