Китай пом’якшив карантинні заходи щодо COVID-19

Влада Китаю оголосила у п'ятницю про пом’якшення певних обмежень щодо COVID-19.

Про це повідомляє Barrons, передає Укрінформ.

Зокрема, у КНР скоротили період карантину для мандрівників, які прибувають у країну, з 10 до 8 днів і скасували різке закриття рейсів.

Зазначається, що особи, які прибувають до Китаю, як і раніше повинні муситимуть пройти шість ПЛР-тестів, і вони не зможуть вільно виходити на вулицю протягом цих восьми днів.

Читайте також: У Китаї почали використовувати інгаляційну COVID-вакцину

Крім того, від мандрівників відтепер вимагатимуть лише один негативний тест на коронавірус протягом 48 годин після посадки на рейс до Китаю (раніше потрібно було два тести).

Водночас таким категоріям, як «важливий діловий персонал» та «спортивні групи», дозволено пропускати карантин, доки вони перебувають у захищеному від вірусів «замкнутому циклі».

Крім того, так званий механізм «вимикача» на вхідних рейсах буде скасовано, що покладе кінець політиці, згідно з якою маршрути рейсів миттєво закривалися, якщо у частини пасажирів виявлявся позитивним результат тесту на коронавірус.

Читайте також: МОЗ закликає щепитися проти COVID-19 — зростає захворюваність

Національна комісія охорони здоров’я також заявила про скасування вимоги щодо ідентифікації та ізоляції через «вторинні тісні контакти».

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні в Китаї почали використовувати першу у світі інгаляційну вакцину від COVID-19.