Німеччина запропонувала Польщі системи ППО Patriot

Німеччина запропонувала Польщі системи протиракетної оборони Patriot для безпеки повітряного простору після падіння ракети минулого тижня.

Про це сказала міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт в інтерв’ю Rheinische Post, передає Укрінформ із посиланням на The Guardian.

"Ми запропонували Польщі підтримку в захисті повітряного простору - нашими винищувачами "Єврофайтер" і системами ППО Patriot".

Читайте також: Кулеба - під час розмови з Блінкеном: Час ЗРК Patriot настав

Нагадаємо: наземні системи протиповітряної оборони, такі як Patriot компанії Raytheon, призначені для перехоплення ракет, що наближаються.

Як повідомлялося, у селі Пшеводув Люблінського воєводства, неподалік польсько-українського кордону, внаслідок вибуху ракети 15 листопада загинули двоє людей.

Польща і США, спираючись на свою інформацію, схиляються до думки, що це була ракета української системи ППО. Натомість Україна ставить це під сумнів.

Читайте також: Фахівці завершили обстеження місця вибуху ракети у Пшеводуві – ЗМІ

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримала запрошення долучитися до спеціальної міжнародної комісії для розслідування обставин падіння ракети у Польщі. 17 листопада він підтвердив, що українських експертів допустять до місця падіння ракети.

У п’ятницю, 18 листопада, глава МЗС України Дмитро Кулеба у Твітері повідомив, що українські експерти вже працюють на місці трагедії у Пшеводуві. Це підтвердили також польські ЗМІ, які зазначили, що опівдні до села, де впала ракета, прибуло декілька автомобілів на дипломатичних номерах, в яких були люди в українській військовій формі.