Євросоюз сьогодні розгляне санкції проти Ірану через постачання дронів до росії

Країни-члени ЄС сьогодні розглянуть санкції проти Ірану у зв’язку із репресіями проти учасників протесту в цій країні та з огляду на постачання бойових дронів до росії для їх використання в агресивній війні проти України, яке іранська сторона продовжує заперечувати.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ розповів високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Іран – це ще одне питання (порядку денного – ред.). В пятницю ввечері ми мали довгу розмову з міністром закордонних справ Ірану. Ви можете уявити, про що ми говорили. Я висловив засудження смертної кари, страту цих двох осіб. Розповів про санкції (проти Ірану – ред.), що будуть прийняті сьогодні як з гуманітарних причин, так і внаслідок підтримки Іраном війни (росії) в Україні. Іран продовжує говорити, що вони не поставляють дрони в росію після початку війни, і вони не планують надсилати в росію свої ракети. Ми будемо дивитися», - заявив високий представник ЄС.

Читайте також: Іран може передати рф балістичні ракети та запустити спільне виробництво БПЛАБілий дім

Як повідомлялося, вчора російські загарбники завдали чергового удару по Одесі та іншим містам України з використанням дронів-камікадзе іранського виробництва, намагаючись уразити об’єкти критичної інфраструктури України. Внаслідок атаки на певний час більшість міста залишилася без електрики.

В самому Ірані з вересня поточного року тривають масштабні протести у зв’язку із загибеллю 22-х річної правозахисниці Махси Аміні внаслідок дій так званої поліції моралі за «неправильне носіння хіджабу».

Стало відомо про засудження до вищої міри покарання учасників протестів, двоє з яких вже були страчені.