Мін’юст США наймає десятки нових прокурорів, щоб перешкодити ухилянню рф від санкцій

Адміністрація президента США Джо Байдена розширює штат федеральних агентів, які розслідують порушення санкцій і експортного контролю проти росії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

“Корпорації знаходяться на передовій, (вони – ред.) часто бачать ці порушення в першу чергу”, - сказав помічник генерального прокурора Метт Олсен.

За його словами, цей крок Міністерства юстиції додає 25 нових прокурорів до його відділу контррозвідки та контролю за експортом, що є частиною ширших зусиль, спрямованих на те, щоб компанії та інші треті сторони не допомагали росії ухилятися від санкцій США.

Читайте також: Україні потрібно створити відповідальний орган за санкційну політику - експертка

Олсен додав, що нові прокурори працюватимуть з корпораціями для розслідування санкцій та ухилення від експортного контролю, а також порушуватимуть кримінальні провадження проти компаній у разі порушень.

Окрім додаткових прокурорів, відділ контррозвідки також найме юриста, який консультуватиме з розслідувань, пов’язаних із корпораціями.

Читайте також: Китай потрапить не лише під санкції США, якщо постачатиме зброю рф - Блінкен

Минулого року США та їхні західні союзники запровадили кордон міжнародної торгівлі та фінансових обмежень щодо рф з метою змусити кремль вивести свої сили з України. За словами представників адміністрації, москва у відповідь залучила державні та приватні компанії з Ірану, Китаю і Туреччини для уникнення економічної блокади.

Як повідомляв Укрінформ, у США в п’ятницю заарештували двох жителів штату Канзас, які допомагали росії обходити західні санкції та постачали електроніку для авіації країні-агресору.