Міжнародна асоціація правників ухвалила резолюцію із закликом щодо створення спецтрибуналу над РФ

Міжнародна асоціація правників (IBA) ухвалила резолюцію із закликом про створення спецтрибуналу щодо злочину агресії з боку РФ.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Міжнародна асоціація правників - IBA ухвалила резолюцію із закликом до країн-членів ООН підтримати створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Путіна можна буде притягнути до відповідальності завдяки рішенню Генасамблеї ООН – експосол США

Під час засідання ІВА Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що спецтрибунал щодо злочину агресії є найкращим інструментом, аби покласти край безкарності верхівки злочинного режиму у РФ.

«Кремлівський режим є символом насильства, ненависті та тероризму. Ми не маємо права миритися з тим божевіллям, яке він коїть, повністю зневажаючи міжнародне право, норми та цінності», - заявив Костін.

Водночас він наголосив, що правосуддя не повинне обмежуватися лише покаранням рядових виконавців.

Читайте також: Путін має особисто постати перед трибуналом у Гаазі – представник ГУР

«Перед судом мають постати їх керманичі, які використали свою владу, щоб розкрутити цей маховик зла», - підкреслив Генпрокурор.

Він подякував за рішучий крок президенту IBA Альмудені Арпон де Мендивіль-і-Алдама та виконавчому директору Марку Еллісу.

Як повідомлялося, Україна спільно з партнерами просуває створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва Російської Федерації за скоєння злочину агресії проти України.

Читайте також: Мін’юст: Реєстр збитків - вагомий крок у процесі притягнення РФ до відповідальності за агресію

Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.