Ізраїль атакував 17 військових об'єктів та чотири штаби ХАМАС

В Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що атакували військові об'єкти та оперативні штаби бойовиків ХАМАС у Секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ЦАХАЛ.

"Впродовж останніх кількох годин десятки бойових літаків та інших літаків ЦАХАЛу атакували 17 військових об'єктів та 4 оперативні штаби терористичної організації ХАМАС по всьому Сектору Гази", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, по центральних та південних районах Ізраїлю в суботу вранці було завдано масованого ракетного удару. Унаслідок масштабної атаки ХАМАС по Ізраїлю загинули щонайменше 40 людей, ще понад 700 постраждали.

Читайте також: Внаслідок атаки ХАМАС по Ізраїлю загинули щонайменше 40 осіб, понад 700 поранені

Старший військовий командувач ХАМАС Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ, закликаючи палестинців у всьому світі до боротьби. Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5000 ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни випущено 2200 ракет.

Міністр оборони Ізраїля затвердив призов резервістів відповідно до потреб ЦАХАЛу. Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції "Залізні мечі" у відповідь на атаку ХАМАС.

Читайте також: Глава Пентагону заявив, що США забезпечать Ізраїль «усім необхідним для самозахисту»

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни.

ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.