ЦАХАЛ заявив про завершення підготовки до атаки з повітря, моря та землі у секторі Гази

В Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у суботу заявили, що завершують підготовку до «значної наземної операції» у секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel.

«Батальйони і солдати ЦАХАЛу розгорнуті по усій країні і готові підвищити готовність до наступних етапів війни з акцентом на значну наземну операцію», – повідомили військові.

ЦАХАЛ у своїй заяві зазначив, що готовий «розширити наступ», який включатиме «спільну та скоординовану атаку з повітря, моря та землі».

На додачу до анонсування майбутньої операції, Армія оборони Ізраїлю оголосила завершення призову сотень тисяч резервістів, управління матеріально-технічного забезпечення працює над забезпеченням військ усім необхідним обладнанням для наземного наступу.

Читайте також: Унаслідок удару бойового безпілотника загинув командир одного з підрозділів ХАМАС - ЗМІ

Очікується, що військові почнуть наземне вторгнення в сектор Гази, проте на його масштаб і час здійснення можуть вплинути оперативні міркування, зокрема евакуація палестинських цивільних осіб із північної частини Гази та зростання напруженості на північному кордоні Ізраїлю.

Читайте також: В Ізраїлі заявили, що після нападу ХАМАСу заарештували 280 палестинців

Як повідомлялося, 12 жовтня міністр енергетики Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що до Гази не будуть подавати електроенергію, воду та паливо, доки бойовики ХАМАС не звільнить всіх захоплених заручників.

Фото ілюстративне: Loay Ayyoub/Тhe Washington Post