МЗС Китаю: Єдиним виходом із кризи на Близькому сході є утворення держави Палестина

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї у телефонній розмові з малайзійським колегою Замбрі Абдул Кадіром заявив, що єдиний шлях вирішення палестино-ізраїльського конфлікту полягає у створенні окремої держави Палестина.

Про це повідомляє МЗС КНР, передає Укрінформ.

«Фундаментальним вирішенням палестино-ізраїльського конфлікту є реалізація «рішення про дві держави» і досягнення мирного співіснування між державою Палестина та Ізраїлем», - сказав Ван.

Читайте також: США ввели санкції проти компаній з Китаю за сприяння ракетній програмі Пакистану

На його переконання, ключовою причиною палестино-ізраїльського конфлікту є безперервна окупація палестинських земель Ізраїлем і тривале ігнорування вимог палестинського народу щодо державності.

«Китай підтримує відновлення законних прав палестинської нації», - заявив міністр, висловивши сподівання, що палестинське питання повернеться в русло політичного врегулювання і відповідні резолюції Ради Безпеки ООН будуть виконані.

Читайте також: Біля газопроводу Balticconnector перед диверсією помітили російське і китайське судна

Ван зауважив, що Китай готовий зміцнювати зв’язок із всіма миролюбними країнами і продовжувати докладати зусиль для миру на Близькому Сході.

«Ми закликаємо всі сторони відмовитися від усіх геополітичних міркувань перед обличчям війни… та якнайшвидше припинити вогонь, припинити війну і запобігти масштабним гуманітарним катастрофам», - додав топдипломат Китаю.

Читайте також: Пекін заявив, що доповідь Пентагону про ядерні боєголовки Китаю спотворює факти

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю оприлюднила тепловізійні кадри, на яких видно, як невдалі запуски ракет бойовиками ХАМАС з Гази упали на територію Сектора.