Білий дім про пакет допомоги Україні: Республіканці граються з нацбезпекою США

Адміністрація Байдена звинуватила республіканців у Конгресі у грі питаннями нацбезпеки США через їхню відмову просувати законопроєкт з масштабною допомогою Україні та пов’язування цього питання з вимогами задовольнити власні партійні інтереси.

Про це заявила в четвер у Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Приголомшує, що ми дійшли до цього моменту, і що республіканці в Конгресі готові зробити Путіну подарунок – найбільший подарунок – на який Путін міг би сподіватися. Ось як ми це бачимо. Вони граються з нашою національною безпекою», - наголосила представниця Білого дому.

Жан-П’єр підкреслила, що шлях вперед є дуже чітким: необхідно ухвалити запит президента Байдена щодо додаткового фінансування потреб нацбезпеки США, який включає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, а також посилення південного кордону. Вона наголосила, що ці питання є невідкладними, тому вони й були внесені до запиту в такій формі.

Читайте також: Посол в США прокоментувала голосування у Сенаті щодо допомоги Україні

«Конгрес має просуватися дуже швидко, бо час спливає. Зараз наше бюро з питань законодавчої діяльності, адміністративно-бюджетне управління і рада нацбезпеки Білого дому підтримують тісний зв’язок із законодавцями»,- додала речниця Байдена.

Як повідомляв Укрінформ, у середу республіканська меншість у Сенаті США заблокувала на процедурному голосуванні законопроект з додатковим фінансуванням, який містить, у тому числі, допомогу Україні й Ізраїлю. Республіканці пояснили це відсутністю положень про зміни прикордонної політики США, яких вони безуспішно домагаються продовж багатьох років.