Генеральний інспектор Бундесверу припускає, що ФРН доведеться вести оборонну війну

Генеральний інспектор Збройних сил Німеччини Карстен Броєр заявив, що Німеччині, можливо, доведеться вступити в оборонну війну, тому потрібно виправити недоліки в підготовці німецьких збройних сил до оборони країни і НАТО.

Про це повідомляє Аussiedlerbote.de, передає Укрінформ. 

"Ми повинні звикнути до думки, що одного дня нам, можливо, доведеться вести оборонну війну і більше не матимемо вибору, чи хочемо ми брати участь у далекій місії", - заявив він. 

Броєр поскаржився на те, що Бундесвер недостатньо оснащений для оборони НАТО і Німеччини. Він також стурбований тим, що Росія зараз переозброюється, і тим, як позиціонує себе президент РФ Путін.

"Це повинно турбувати нас усіх. Ми повинні знати, як ми можемо протистояти цій постійній загрозі ", - сказав Броєр, додавши, що вже не можна повернутися до 2022 року.

Читайте також: Шольц заявив, що Німеччина має бути готовою до ще більшої підтримки України

На питання, чи може Німеччина захистити себе від Росії, Бройєр відповів: "Так, і крапка. У нас немає альтернативи. Ми можемо захистити себе і ми будемо захищати себе".

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус визнав затримки з постачанням зброї в Україну, проте запевнив, що потужності з її виробництва будуть збільшені якомога швидше.

Фото: DPA