Спікер відмовився продовжити роботу Палати представників Конгресу США наступного тижня

Спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон відмовився підтримати заклик лідера демократів у Сенаті щодо продовження на тиждень роботи обох палат Конгресу для ухвалення додаткового фінансування перед Різдвом.

У Білому домі назвали це відмовою від кроків, життєво важливих для національної безпеки США, передає кореспондент Укрінформу.

«Як ви чули вчора від президента (Байдена – ред.), американський народ не відвертатиметься від України та її боротьби за свободу проти тиранії. Менше з тим спікер Джонсон сказав, що Палата представників завершить свою роботу завтра без узгодження питань кордону, без фінансування Ізраїлю, без фінансування нагальних потреб для України», - зауважила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Вона підкреслила, що це заохочує потенційних агресорів у глобальному масштабі.

«Світ спостерігає за діями республіканців у Конгресі. Москва, Пекін і Тегеран – усі вони дивляться. Республіканці з Палати представників не повинні повертатися додому на свята, коли потрібно зробити життєво важливі кроки для безпеки Сполучених Штатів і світу»,- наголосила представниця адміністрації Байдена.

Читайте також: Деякі законодавці США закликають Конгрес не йти на канікули без рішення про допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном у Вашингтоні. Обидва лідери позитивно оцінили результати переговорів.

Водночас Зеленський зауважив, що важливішими будуть результати, ніж запевнення.