Євросоюз засудив пуск чергової балістичної ракети КНДР

Європейський Союз засудив черговий пуск балістичної ракети, що був здійснений вчора КНДР, та висловив готовність співпрацювати з міжнародними партнерами для забезпечення незворотного без’ядерного статусу Північної Кореї.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві речника ЄС, яка оприлюднена сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«ЄС рішуче засуджує запуск балістичної ракети, що був здійснений Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР) 14 січня. ЄС закликає КНДР припинити всі протиправні дії, що підривають міжнародний мир й безпеку у регіоні та за його межами», - йдеться у документі.

Як зазначається в заяві, єдиним шляхом до стійкого миру та безпеки на корейському півострові є залучення КНДР до діалогу із «відповідними сторонами» та виконання зобов’язань відповідно до резолюцій РБ ООН щодо повного знищення її ядерної зброї та балістичних ракет у спосіб, що є незворотнім та піддається перевірці.

«ЄС готовий працювати з усіма партнерами для просування змістовного дипломатичного процесу, спрямованого на повну, верифіковану та незворотну денуклеаризацію Корейського півострова», - наголосив речник ЄС.

Читайте також: Японія запустила супутник для збору інформації про КНДР

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея у неділю, 14 січня, запустила в бік Японського моря невстановлену балістичну ракету.