Президентка Швейцарії відкинула критику Москви через проведення «саміту миру»

Президентка Швейцарії Віола Амхерд відкинула критику, яка прозвучала з боку Москви з приводу майбутнього мирного саміту щодо України.

Про це вона сказала журналістам на Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ) у Давосі в четвер, передає Укрінформ з посиланням на Swissinfo.

"Швейцарія завжди на стороні міжнародного гуманітарного права", - сказала Амхерд.

РФ 16 січня заявила, що мирний саміт щодо України, над яким Київ та Берн працюють із понеділка, є "безглуздим і шкідливим". Віола Амхерд розкритикувала цю заяву. "Коли ви знаходитесь на боці цивільного населення, ви знаходитесь на правильній стороні", — сказала вона.

Амхерд додала, що вже провела в Давосі близько двох десятків зустрічей та консультацій, які показали, як високо міжнародною спільнотою цінуються зусилля Швейцарії в галузі надання Україні екстреної допомоги, а також у сфері гуманітарного розмінування.

Читайте також: Болгарія закликала ЄС прискорити використання заморожених російських активів

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амгерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

У швейцарському місті Давос проходить четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників за участю керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

У вівторок, 16 січня, зі спеціальним зверненням на ВЕФ у Давосі виступив Президент Володимир Зеленський.

Фото: Swissinfo