«Хіба ви не робили б те саме, що й Ізраїль?» – Нетаньягу дорікнув Штатам

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу дорікнув Сполученим Штатам за недостатню підтримку, вважаючи, що США зробили б «набагато більше», якби зіткнулися з терористичною атакою на кшталт нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у інтерв’ю CBS News.

«Що б зробила Америка? Хіба ви не робили б те, що робить Ізраїль? Ви б зробили до біса набагато більше». – сказав він, звертаючись до офіційного Вашингтона.

Нетаньягу зазначив, що ХАМАС у переговорному процесі перебуває на «іншій планеті», хоча робота над «звільнення решти заручників» триває. За словами прем’єра, це є однієї з його трьох цілей. Інші дві цілі, за його словами, полягають у тому, щоб «знищити ХАМАС» і «гарантувати, що Газа не становитиме загрози для Ізраїлю в майбутньому».

«Поки ми не здобудемо повну перемогу, у нас не може бути миру», – сказав прем’єр-міністр.

Нетаньягу заявив, що, як тільки почнеться операція в Рафаху, «до завершення інтенсивної фази бойових дій залишаться тижні». Найближчим часом він проведе зустріч з офіційними особами щодо плану евакуації палестинців з Рафаху, сказав він, наголосивши, що Ізраїль «пішов на надзвичайні заходи», щоб повідомляти людей в Газі про наближення бомбардувань.

Читайте також: Нетаньягу представив післявоєнний план управління сектором Гази

«Ми приберемо їх від гріха подалі, завершимо роботу й доб'ємося повної перемоги, яка необхідна для безпечного майбутнього Ізраїлю…» – зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна спільнота нині чинить на уряд Нетаньягу тиск, аби він припинив наступ у Газі. В останні тижні й президент США Джо Байден різко висловлюється щодо Ізраїлю, домагаючись тривалої паузи в бойових діях і обміну заручниками.

Білий дім та ізраїльський лідер мають різні погляди на майбутнє регіону. Зокрема, Ізраїль не підтримує ідею співіснування двох держав.