Партизани ліквідували у Красноярську військового, який вбивав українських полонених - росЗМІ

Відео

Російські опозиційні активісти стверджують, що сьогодні у Красноярську їхніми силами був ліквідований військовий злочинець Сергій Конкеєв, який убивав полонених в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал російського партизанського руху «Экстремист».

В повідомленні дається посилання на пост із фотографією «У районі 18 кілометрів Єнісейського Тракту згорів автомобіль» з Телеграм-каналу «ЧП Красноярск».

Зазначається, що крім порушення статті КК РФ «про найманство», під час перебування в російському окупаційному контингенті на території України Конкеєв під запис зізнався у військових злочинах (розстріляв 3 українців і зарізав 2 польських добровольців). «Також цікавим є і його місце роботи. Згідно з офіційними даними про працевлаштування, він працював вертухаєм у СІЗО-1 Красноярська, яке багато разів фігурувало у розслідуваннях щодо катувань підслідних», - йдеться в дописі.

При цьому висловлюється подяка за сприяння у партизанській акції колегам із партизанського руху «Скрєпач».

Дійсно, Сергій Олександрович Конкеєв 1987 року народження, з Красноярська, фігурує в базі даних «Миротворця». Там йдеться про те, що з його слів, перебуваючи у складі ПВК «Вагнер», «він своїми руками зарізав чотирьох полонених: двох громадян України та двох громадян Польщі».

Читайте також: У Росії проти помилуваних «вагнерівців» відкрили понад 190 нових кримінальних справ

Як повідомляв Укрінформ, українська розвідка знає всіх російських командирів, які беруть участь у війні проти України, та збирає всі необхідні дані для міжнародного суду, де їх притягнуть до відповідальності як воєнних злочинців.