Держдеп США привітав рішення Британії про масштабний пакет допомоги для України

Сполучені Штати виключно позитивно оцінюють будь-які кроки іноземних країн щодо підтримки України, та підтверджують власні зобов’язання щодо продовження допомоги нашій країні в умовах протистояння агресії РФ.

Так прокоментував оголошення британського прем’єра Ріші Сунака в вівторок заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується наших партнерів, Сполученого Королівства, ми вітаємо будь-яку країну, яка робить додаткові кроки для підтримки наших українських партнерів та зміцнення Трансатлантичного альянсу», - зазначив представник Держдепу.

Він також зауважив, що Велика Британія також оголосила про зобов’язання збільшити внесок на оборонні потреби до 2,5% від ВВП до 2030 року.

«Це те, що зміцнює Трансатлантичний альянс»,- додав Пател.

Водночас представник Держдепу не став коментувати запитання, чи готують США новий пакет допомоги для України та наскільки масштабним він може бути.

Читайте також: Британія відправила в Україну найбільшу колону пожежно-рятувальної техніки

«Ми маємо далі підтримувати наших українських партнерів. Дочекаємося, я впевнений, останнього голосування, перш ніж говорити про будь-які додаткові наступні кроки»,- зазначив заступник речника Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у телефонній розмові з Президентом України Володимиром Зеленським підтвердив виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки на £500 мільйонів. До нього мають увійти 400 одиниць техніки, чотири мільйони набоїв, елементи ППО та ракети Storm Shadow.