Для встановлення миру на Близькому Сході недостатньо визнати незалежність Палестини - Берлін

Берлін вважає за потрібне появу незалежної Палестинської держави як умови сталого миру в регіоні, але простого визнання незалежності Палестини недостатньо для завершення конфлікту.

Про це сказала міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок після зустрічі у Веймарі в форматі «Веймарського трикутнику», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми як Федеративна Республіка Німеччина, глибоко переконані, що тільки рішення на засадах принципу «двох держав» може забезпечити сталий мир як для палестинців, так і ізраїльтян», - заявила Бербок.

Вона зазначила, що заради саме такого рішення Берлін працює невпинно вже багато років.

Міністерка нагадала, що Німеччина належить до найбільших прихильників для палестинців у тому, що стосується гуманітарної допомоги та переміщених осіб.

«Утворення самостійної Палестинської держави – тверда мета німецької та європейської зовнішньої політики, ми як ЄС завжди це давали чітко зрозуміти. І якби просте визнання в даний момент, зараз принесло би мир, жоден з політиків у цьому світі, я переконана, не вагався би», - сказала Бербок.

Читайте також: Рішення про визнання Палестини поки що не на часі - МЗС Франції

Водночас вона згадала свої численні поїздки в регіон протягом останніх півроку та констатувала, що «одного лише символічного визнання» для вирішення ситуації недостатньо. Потрібно політичне рішення. А для цього потрібні прямі переговори між двома сторонами близькосхідного конфлікту. Наразі треба шукати і робити конкретні кроки в цьому напрямку, сказала Бербок.

Вона повторила: єдина можливість для палестинців жити в мирі та безпеці, це коли ізраїльтяни зможуть жити в мирі та безпеці та навпаки.

Як повідомлялось, Норвегія, Ірландія та Іспанія 22 травня оголосили про визнання Палестини незалежною державою.