Розвідка Британії прогнозує подальші арешти чиновників міноборони РФ через корупцію

Розвідка Великої Британії після низки арештів чиновників міністерства оборони РФ, яких звинувачують у корупції, прогнозує продовження цієї тенденції у майбутньому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки у соцмережі X.

Зазначається, що 23 травня стало відомо про те, що заступника начальника генштабу РФ генерал-лейтенанта Вадима Шамаріна затримано за підозрою в отриманні хабаря в особливо великому розмірі. Йому висунули обвинувачення за частиною 6 статті 290 Кримінального кодексу РФ (одержання хабаря в особливо великому розмірі).

Це сталося після нещодавніх арештів інших високопосадовців міністерства оборони Росії, яких також підозрюють у корупції, - заступника міністра оборони Тимура Іванова та начальника управління кадрів Юрія Кузнєцова.

Усі ці арешти відбулися після того, як 12 травня Сергія Шойгу було усунуто з посади міністра оборони РФ. Шамарін очолює управління зв'язку міноборони РФ з 2021 року. Один із його попередників на цій посаді, генерал-полковник Халіл Арсланов, також був притягнутий до відповідальності за обвинуваченням у корупції ще у 2020 році.

Читайте також: Росія задіяла підрозділи «Африканського корпусу» під час наступу на Вовчанськ - розвідка Британії

«Корупція глибоко вкоренилася в російському міноборони, і цілком імовірно, що буде проведено нові арешти», - вважає британська розвідка.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня російський суд заарештував за обвинуваченням у корупції колишнього командувача 58-ї загальновійськової армії генерал-майора Івана Попова. Його зняли з посади торік у липні після критики стану російської армії та високих втрат.