У США розбився винищувач F-35, пілот - у лікарні

У вівторок винищувач F-35 розбився поблизу міжнародного аеропорту Альбукерке, штат Нью-Мексико. Пілот повітряного судна серйозно травмований.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CBS News.

Літак був дослідною моделлю винищувача F-35, який постачала компанія Lockheed Martin, повідомили два чиновники Міністерства оборони США.

Винищувач вилетів з Альбукерке на військово-повітряну базу Едвардс у Південній Каліфорнії, додали вони.

Згідно з інформацією представників авіабази Кертленд, пілот ВПС «переправляв» F-35 із заводу Lockheed Martin на станції військово-повітряного резерву ВМС у Форт-Ворту, штат Техас, до авіабази Едвардс.

Літак впав біля аеродрому на південній стороні Санпорту. Пілот і єдиний пасажир винищувача після аварії були у свідомості, їх доставили у найближчу лікарню.

Речник пожежно-рятувальної служби Альбукерке Джейсон Фейер розповів, що пілот зміг вийти із літака і був госпіталізований із серйозними травмами. За останніми даними, пілот перебуває у стабільному стані в лікарні Університету Нью-Мексико.

Читайте також: У Сінгапурі розбився винищувач F-16

Крім цього, після падіння літака двоє цивільних осіб були оглянуті на місці події, але вони не потребували госпіталізації, додав Фейер.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня британський винищувач часів Другої світової війни Spitfire розбився в полі під час заходу «Битва за Британію» в Конінгсбі, графство Лінкольншир.

Фото: KOAT