У Лондоні на пропалестинській акції затримали 40 осіб

Фото

Під час пропалестинської акції в районі Вестмінстер британської столиці троє поліцейських зазнали поранень та 40 осіб були затримані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Акція протесту, яку у вівторок організували «Кампанія солідарності із Палестиною» та інші групи, почалась о 18:00 за місцевим часом на вулиці Вайтхолл у центрі Лондона і мала завершитися через дві години.

В поліції заявили, що «переважна більшість» протестувальників – від 8000 до 10 000 осіб – розійшлися без інцидентів у запланований час, однак група із близько 500 осіб залишилась і продовжувала протестувати.

За повідомленням правоохоронців, одна із поліцейських дістала серйозну травму обличчя після того, як у неї з натовпу кинули пляшку. Особа підозрюваного ще не встановлена, поліція проводить розслідування.

Читайте також: Ірландія та Норвегія офіційно визнали незалежність Палестини

Під час акції було здійснено 40 затримань, пов’язаних із нападами на працівників екстрених служб, перешкоджанням руху на автошляхах та порушенням громадського порядку. Деякі із протестувальників чинили опір при затриманні, що змусило правоохоронців застосувати силу, щоб вивести їх з натовпу.

«Кампанія солідарності із Палестиною» заявила, що мітинг був організований з метою заклику до припинення вогню у секторі Гази після удару Ізраїлю по Рафаху.

Як повідомлялося, у неділю, 26 травня, щонайменше 40 палестинців загинули під час атаки ізраїльської армії на табір переміщених палестинців у місті Рафах у секторі Гази.

Фото: WESTMINSTER POLICE