Південь Німеччини потерпає від повеней

Фото

Рівень води у річках на півдні Німеччини продовжує зростати, вже у декількох районах земель Баварія та Баден-Вюртемберг оголосили надзвичайний стан.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"Південні землі Баварія та Баден-Вюртемберг були затоплені, що призвело до прориву дамб та спричинило масштабні рятувальні операції. У декількох районах було оголошено надзвичайний стан", - йдеться у повідомленні.

Жителів закликали виявляти надзвичайну обережність сьогодні, оскільки в регіоні відбувається "драматична евакуація".

Наразі надзвичайний стан оголошено в кількох районах, а Німецька метеорологічна служба (DWD) опублікувала попередження про суворі погодні умови в понад 10 районах із прогнозами сильних дощів протягом наступних 24-48 годин.

Залізничне сполучення між столицею Баварії Мюнхеном та Брегенцом, Австрія, а також Цюрихом, Швейцарія, було скасоване, а залізничне сполучення між Мюнхеном та Штутгартом, столицею землі Баден-Вюртемберг, було спрямовано в об’їзд.

В Аугсбурзі, Баварія, прорвало дамбу, що призвело до екстреної евакуації. У громаді Фішах, на захід від Мюнхена, працівникам екстрених служб довелося рятувати мешканців, які опинилися заблокованими у своїх будинках, за допомогою гелікоптерів, після того, як місцева річка Шмуттер вийшла з берегів.

Читайте також: Кількість жертв зсуву ґрунту в Папуа-Новій Гвінеї перевищила дві тисячі осіб

Влада Дідорфа поблизу Аугсбурга, наказала жителям залишити свої будинки, оскільки рівень паводкової води продовжує зростати. Евакуація в регіоні почалася у п'ятницю ввечері.

Близько 1300 людей у ​​районі Боденського озера в землі Баден-Вюртемберг також попросили залишити свої оселі через ризик повені.

Дві постраждалі землі Німеччини очікують, що небезпечні шторми та повені продовжаться протягом вихідних, з ймовірністю просування на північний схід країни.

Читайте також: У Сербії сильні зливи і вітер спричинили хаос, загинула людина

Як повідомлялося, на півночі Вірменії внаслідок сильних дощів розлилися ріки Дебед, Агстев та Ташир, що призвело до затоплення будинків, руйнування автошляхів та жертв серед цивільного населення.

Фото: Michael Bihlmayer/Bihlmayerfotografie/IMAGO, Bernd März/IMAGO