У Сеймі Литви схвалили безстрокову заборону на мовлення телеканалів РФ і Білорусі

Комітет парламенту Литви з питань культури схвалив пропозицію продовжити заборону на ретрансляцію російських і білоруських каналів.

Як передає Укрінформ про це повідомляє в суботу  LRT.

Поправки, ініційовані міністерством культури, пропонують продовжити заборону на невизначений термін і передбачити, що вона діятиме, доки Росія та Білорусь розглядатимуться у Стратегії національної безпеки як країни, які становлять небезпеку та загрозу для Литви.

Термін дії останнього обмеження на мовлення телеканалів мав сплинути 1 жовтня 2024 року.

«Аби щоразу не повертатися до цього положення і не продовжувати цю заборону, ми домовилися, що просто спиратимемося на Стратегію національної безпеки, яка затверджена Сеймом і в якій РФ і Білорусь зазначені як країни, що становлять небезпеку та загрозу для національної безпеки. Поки в цій стратегії буде зазначена ця загроза, доти залишатиметься чинною і ця заборона», - пояснював раніше міністр культури Симонас Кайріс.

Читайте також: За підключення заборонених телеканалів РФ у Латвії торік порушили 13 кримінальних справ

Як повідомлялося, у вересні минулого року парламент Литви продовжив заборону на ретрансляцію та розповсюдження в інтернеті радіо- і телепрограм компаній, які створені, прямо чи опосередковано належать, контролюються або фінансуються Росією та Білоруссю. Виняток поширюється лише на канали, що розповсюджуються країнами Європейського Союзу.