ЗМІ повідомляють про авіаудари поблизу Алеппо, є загиблі

Відео

Сирійські державні медіа повідомляють, що по південно-східній околиці міста Алеппо, ймовірно ізраїльські військові, завдали авіаударів, що призвели до загибелі кількох людей.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ. 

Авіаудари сталися близько о пів на першу ранку за місцевим часом, йдеться у повідомленнях. Інформаційне агентство SANA не уточнило кількість загиблих.

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, що базується у Великій Британії, повідомив, що ракети вразили позиції проіранського ополчення «Хезболла» в районі Хаян на північ від Алеппо. Правозахисники повідомили, що в результаті нічних ударів було вбито щонайменше 16 проурядових бойовиків.

Фото: Planet Labs PBC/picture alliance

Загибель людей стала результатом «ізраїльського авіаудару по позиції в місті Хайян, на північ від Алеппо, що спричинив сильні вибухи на заводі», заявили в обсерваторії.

Читайте також: Блінкен закликав ХАМАС негайно підтримати ізраїльську ініціативу про перемир’я

Як пише Times of Israel, за деякими повідомленнями, авіаудари були завдані по мідеплавильному заводу, в результаті чого виникла пожежа. 

На відео, опублікованому обсерваторією з прав людини, видно, щонайменше, три вибухи, які пролунали один за одним.

Ізраїль поки не коментував ці авіаудари.

Сирія та Ізраїль перебувають у стані війни з моменту заснування Ізраїлю в 1948 році.

Як повідомляв Укрінформ, ізраїльські війська у п’ятницю вийшли з міста Джабалія на півночі Гази після 20-денного наступу, завершивши операцію із зачистки бойовиків ХАМАС.

Перше фото: Pixabay