Уряд Єгипту пішов у відставку

Уряд Єгипту пішов у відставку, а президент країни Абдель Фаттах ас-Сісі перепризначив прем'єр-міністром Мостафу Мадбулі й доручив йому формування нового кабінету міністрів.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Президент Єгипту заявив, що новий уряд має зосередитися на зниженні інфляції, а також на залученні та збільшенні місцевих та іноземних інвестицій.

Цілі нових членів кабінету міністрів також включатимуть збереження національної безпеки країни і боротьбу з тероризмом, додали в адміністрації президента.

Ас-Сісі повідомив про перепризначення Мадбулі прем’єром також у соцмережі X, написавши, що той «має необхідний досвід і компетенції для управління наступним етапом, щоб досягти бажаного розвитку в роботі уряду і протистояти викликам, що стоять перед державою».

На початку квітня ас-Сісі заступив на третій термін на посаді президента Єгипту після того, як у грудні минулого року здобув перемогу із 89,6% голосів на виборах без серйозних конкурентів. Мадбулі обіймає посаду прем'єр-міністра з 2018 року. Він подав у відставку після переобрання Сісі на третій термін.

Читайте також: Парламентські вибори у ПАР: партія АНК вперше втратила більшість із 1994 року

Оскільки протягом останніх двох років Єгипет намагався впоратися із хронічною нестачею іноземної валюти і високою інфляцією, з'явилися припущення, що Мадбулі може бути замінений.

Як повідомляв Укрінформ, в Єгипті колишнього кандидата у президенти Ахмеда Тантаві засудили до року ув'язнення, заборонивши йому балотуватися впродовж п'яти років.

Фото ілюстративне: flagi.in.ua