На кордоні з Білоруссю нелегали побили польського прикордонника

На кордоні Польщі з Білоруссю від дій нелегальних мігрантів постраждав польський прикордонник.

Про це в соцмережі X повідомляє Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

«У понеділок поранення отримав прикордонник, якого група агресивно налаштованих осіб вдарила гілкою дерева в голову. Інцидент стався на кордоні з Білоруссю поблизу Біловежі. Прикордонник перебуває у лікарні, його життю не загрожує небезпека», - повідомляють польські прикордонники.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Польщі вирішив направити на кордон з Білоруссю додаткові сили після кількох інцидентів на минулому тижні на кордоні, під час яких нелегальні мігранти поранили військового та двох прикордонників.

Щодня з Білорусі до Польщі намагаються нелегально потрапити кількасот осіб із країн Близького Сходу та Північної Африки.

Раніше прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив про російський слід у міграційному тиску на польсько-білоруському кордоні: понад 90% людей, які нелегально перетинають кордон, мають російську візу.

Читайте також: Кордон Польщі «штурмують» нелегали з Білорусі - понад 300 спроб прориву за два дні

У 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, встановила сучасну систему електронного моніторингу у відповідь на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та Балтійськими країнами. Нещодавно прийнято рішення про модернізацію цього загородження.

Крім того, Варшава до 2028 року у межах масштабної програми «Щит Схід» збудує на кордоні з Росією і Білоруссю укріплення, системи викриття й оповіщення, передові бази, логістичні вузли й системи протидії безпілотникам.

Фото: Getty Images