Дії Ізраїлю в Рафаху змусили тікати 800 тисяч палестинців - Oxfam

Дії Ізраїлю в Рафаху змусили понад 800 тисяч людей знову евакуюватися, не маючи безпечного місця, куди можна переміститися.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення всесвітньої організації розвитку, яка мобілізує силу людей проти бідності Oxfam International у соцмережі Х.

“Рафах на півдні сектору Гази став притулком для понад половини населення, яке шукало безпечного місця. Зараз ізраїльське наземне вторгнення змусило понад 800 тисяч людей знову евакуюватися, не маючи безпечного місця, куди можна переміститися. Уряд Ізраїлю повинен дотримуватися наказу Міжнародного суду і припинити наступ”, - йдеться в заяві Oxfam International.

У звіті Oxfam International вказується, що “бомбардування Ізраїлю та навмисне перешкоджання гуманітарній допомозі практично унеможливлюють для гуманітарних агенцій доступ до голодуючих цивільних осіб у Газі”.

“Дослідження продовольчої ситуації, проведене агенціями з надання допомоги в травні, показало, що 85 відсотків дітей не їли протягом цілого дня принаймні один раз за три дні до проведення опитування, причому різноманітність раціону погіршилася", - йдеться в документі.

Читайте також: Ізраїль може призупинити війну з ХАМАСом лише на 42 дні - Нетаньягу

Організація нагадує, що пункт переходу Рафах був закритий з 6 травня, понад 2 тисячі вантажівок з гуманітарною допомогою, більшість з яких перевозили продовольство, застрягли в 28-мильному заторі на шляху до єгипетського міста Аріш. 

Як повідомляв Укрінформ, група експертів Організації Об'єднаних Націй закликала усі країни визнати палестинську державу задля миру на Близькому Сході.

Фото: Loay Ayyoub/The Washington Post