Нового прем’єра Гаїті госпіталізували через десять днів після призначення

Новий тимчасовий прем’єр-міністр Гаїті Гаррі Коніль перебуває у стабільному стані після того, як був госпіталізований у суботу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Із посиланням на місцеві медіа зазначається, що 58-річний Коніль, який почав виконувати обов’язки тимчасового прем’єра країни трохи більше ніж тиждень тому, був терміново доставлений до лікарні через проблеми із диханням.

Офіс прем’єра не надав подробиць щодо причин госпіталізації.

«Після тижня інтенсивної діяльності прем’єр-міністр... трохи захворів у другій половині дня у суботу, 8 червня 2024 року, і звернувся до лікарні для лікування. Наразі його стан стабільний», – йдеться у заяві офісу Коніля.

Читайте також: Міністра оборони Італії госпіталізували

Гаррі Коніль обіймав посаду прем’єр-міністра Гаїті в період з 2011 до 2012 року, а донедавна був регіональним директором ЮНІСЕФ. 29 травня перехідна рада Гаїті призначила Коніля тимчасовим прем'єр-міністром з мандатом відновити стабільність і повернути контроль над країною.

Читайте також: Фіцо може одужати швидше, ніж очікувалося - уряд Словаччини

Як повідомляв Укрінформ, за даними ООН, ситуація на охопленому бандами Гаїті є катастрофічною і погіршується щодня. Три мільйони дітей у країні потребують гуманітарної допомоги, оскільки насильство з боку банд перешкоджає доправленню продовольства та інших товарів.

Фото: UNICEF