Нідерландські університети не планують розривати зв'язки з Ізраїлем

Нідерландські університети заявили, що не мають наміру розривати зв'язки з Ізраїлем, як того вимагають пропалестинські демонстранти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NOS із посиланням на відкритий лист ректорів 15 університетів Нідерландів.

Нідерландські університети не мають наміру припиняти співпрацю з ізраїльськими вишами. У відкритому листі про це заявили ректори 15 навчальних закладів”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нещодавно протести знову відбулися у кількох університетах. Пропалестинські демонстранти вимагають, щоб зв'язки та співпраця з вишами та організаціями з Ізраїлю було розірвано через ситуацію в Газі. Одні активісти вимагають повного припинення будь-яких зв'язків, а інші виступають за розірвання співпраці з окремими організаціями та освітніми установами.

Читайте також: Ізраїль продовжив заборону на мовлення телеканалу Al Jazeera

Ректори вважають, що питання припинення співпраці заходить надто далеко.

"Ми розглядатимемо це лише в тому випадку, якщо уряд вимагатиме або порадить нам це зробити, як це було щодо Росії", - йдеться в листі.

Зв'язки з російськими організаціями та установами було припинено. Нідерланди запровадили санкції через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Тож на підставі санкцій співробітництво у сфері освіти було повністю припинено.

Раніше в кількох університетах Нідерландів пройшли акції протесту з вимогою розірвати зв'язки з Ізраїлем. У деяких випадках, зокрема в Амстердамі, для розгону протестувальників залучалася поліція, десятки активістів було затримано.