США ввели санкції проти міжнародної мережі, що підживлює підривну активність хуситів

Уряд Сполучених Штатів оголосив про введення санкцій проти розгалуженої міжнародної мережі за незаконне сприяння й підтримку підривної діяльності хуситів у регіоні Близького Сходу.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запроваджує санкції проти десяти осіб, організацій і суден, у тому числі капітанів танкерів, у кількох юрисдикціях, які брали участь у незаконному транспортуванні нафти та інших товарів, зокрема для мережі фінансового посередника хуситів Саїда аль-Джамаля», - зазначається в повідомленні. 

Зауважується, що обмеження введені проти морських судноплавних та фінансових посередників, кількох менеджерів і власників суден, а також проти компанії, що займається підробкою товаросупровідних документів. Санкції охоплюють фізичних та юридичних осіб з Ємену, Індії, Гонконгу, Туреччини.

Читайте також: Хусити викрали в Ємені 50 співробітників ООН та гуманітарних організацій

Це вже сьомий раунд санкцій, пов’язаних із діяльністю мережі Саїда аль-Джамаля, яка вважається одним із основних каналів фінансування, а також надання матеріальної, військової та іншої допомоги хуситам та іншим терористичним формуванням.

Як повідомлялося, США ввели обмеження проти аль-Джамаля в червні 2021 року. Він пов’язаний з підтримкою Корпусу вартових Ісламської революції – Сил Кудс Ірану, а також терористичних угруповань у регіоні.