Колишні працівники SpaceX позиваються до Маска за систематичні приниження

Звільненні співробітники SpaceX подали позов до суду штату Каліфорнія проти гендиректора компанії Ілона Маска за систематичні приниження жінок та представників ЛГБТК+-спільноти и створення ворожої атмосфери.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

«Маск своєю поведінкою свідомо і цілеспрямовано створив неприємне вороже робоче середовище, публікуючи на робочому місці огидні сексуальні світлини, меми і коментарі, які принижували жінок і/або ЛГБТК+-спільноту», – заявили вісім колишніх співробітників.

Позивачі стверджують, що деякі з них згодом отримували образливі коментарі і від інших колег, які «імітували дописи Маска» із соцмережі Х.

Після того, як Маск публічно висміяв висунуті проти нього звинувачення у неналежній поведінці, працівники у 2022 році написали відкритого листа, в якому висловили занепокоєння щодо його поведінки та культури компанії, а також стверджували, що їх звільнили у відповідь на скарги.

У їхній заяві йдеться, що вони мають підстави вважати, що Маск особисто ухвалив рішення звільнити їх у відповідь за висунення обвинувачень. Коли співробітник відділу кадрів запропонував спочатку провести розслідування, Маск відповів: «Мені байдуже – звільни їх», йдеться у скарзі.

Раніше SpaceX заявила, що працівників звільнили за порушення політики компанії, і що Маск не був причетний до їхнього звільнення.

Крім цього, 11 червня видання The Wall Street Journal повідомило про вчинення Маском сексуальних домагань до жінок у компанії SpaceX. У матеріалі, зокрема стверджується, що Маск мав інтимні відносини із колишньою стажеркою.

Читайте також: Ілон Маск відкликав позов проти OpenAI та Сема Альтмана

Водночас Гвен Шотвелл, президентка SpaceX, звинуватила видання у подачі «неправди, невірних характеристик і ревізіоністської історії», заявивши, що Маск є однією із найкращих знайомих їй людей.

Як повідомляв Укрінформ, у Сполучених Штатах 16 жінок звинувачують відомого ілюзіоніста Девіда Копперфілда у сексуальних домаганнях і неналежній поведінці.

Фото: Yasin Ozturk/Anadolu Agency via Getty Images