Угоди про припинення вогню в Газі найближчим часом не буде - Байден

Президент США Джо Байден заявив, що не очікує на підписання угоди про припинення вогню у секторі Гази в найближчому майбутньому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Як зазначається, відповідна пропозиція поки не була повністю схвалена ані Ізраїлем, ані ХАМАСом.

"Президент США Джо Байден заявив вчора, що не сподівається укласти угоду про припинення вогню в секторі Гази найближчим часом, оскільки підтримана Америкою пропозиція та глобальна підтримка не була повністю сприйнята Ізраїлем або ХАМАСом", - йдеться у повідомленні.

Байден зазначив, що міжнародні лідери обговорювали питання припинення вогню на саміті "Групи семи" в Італії. Однак на запитання журналістів, чи буде угода про перемир'я досягнута найближчим часом, Байден відповів просто: "Ні", додавши: "Я не втратив надію".

Палестинські бойовики відповіли на таку пропозицію цього тижня, запропонувавши зміни, які, за їхніми словами, мають на меті гарантувати постійне припинення вогню та повне виведення ізраїльських військ із сектору Гази. Оголошена Байденом пропозиція включає ці положення, але у ХАМАС занепокоєні тим, чи виконає Ізраїль ці умови.

Читайте також: Ізраїль продовжує військову операцію на заході Рафаху

Раніше радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заперечив твердження, що Ізраїль не повністю дотримується плану припинення вогню.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні. Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

1 червня президент США Джо Байден оприлюднив новий триетапний план Ізраїлю та підтриманий Штатами щодо припинення вогню у секторі Гази та звільнення заручників.

Фото: Anna Moneymaker/Getty Images