Американські військові ліквідували високопоставленого члена ІДІЛ

Центральне командування США (CENTCOM), до зони діяльності якого входять регіони Близького Сходу, а також Центральної та Південної Азії, у середу офіційно підтвердило успішну ліквідацію високопоставленого представника ІДІЛ у Сирії.

Про це йдеться в повідомленні CENTCOM на його офіційній сторінці у мережі Х, передає Укрінформ.

«16 червня сили Центрального командування США завдали авіаудару в Сирії, ліквідувавши Усаму Джамала Мухаммада Ібрагіма аль-Джанабі, високопоставленого представника, а також посередника ІДІЛ»,- зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що загибель терориста порушить здатність ІДІЛ отримувати ресурси та проводити терористичні атаки в регіоні. У командуванні також підкреслили, що під час операції цивільні особи не постраждали.

Читайте також: Ісламісти влаштували різанину у Конго - щонайменше 42 загиблих

«CENTCOM разом із союзниками та партнерами в регіоні продовжуватиме операції, спрямовані на зменшення оперативних можливостей ІДІЛ, а також забезпечення його остаточної поразки», - зауважили в американському командуванні.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в Сирії був ліквідований інший ватажок ІДІЛ, Абу Зейнаб, який був причетний до нападів на іракські урядові сили.