У Польщі вироблятимуть корейські танки K2

На території Польщі вироблятимуться південнокорейські танки K2. Сеул передасть Варшаві відповідні технології у сфері оборонно-промислового комплексу.

Про це під час польсько-південнокорейського стратегічного форуму у Варшаві заявив віцепрем’єр, міністр національної оборони РП Владислав Косіняк-Камиш, якого цитує в мережі X міністерство національної оборони Польщі, передає Укрінформ.

“Дякую за рішення південнокорейської сторони про передачу технологій для польського оборонного комплексу. Це вже підтверджено, що ми вироблятимемо танки K2 в Польщі”, - заявив Косіняк-Камиш.

На форумі польський віцепрем’єр повідомив, що з південнокорейським колегою Шин Вон Сіком узгоджено графік спільних дій та реалізацію спільних контрактів, пов’язаних із закупівлею озброєння для польської армії. Йдеться, насамперед, про танки K2, CАУ K9, літаки FA-50, реактивні артилерійські системи K239.

Він підкреслив, що Польща хоче також стати регіональним хабом для ремонту південнокорейської техніки, яку закуповуватимуть інші європейські країни, зокрема Румунія.

Косіняк-Камиш поінформував, що Південна Корея також попередньо погодилася купувати у Варшави озброєння польського виробництва.

Читайте також: Румунія придбає у Кореї самохідні гаубиці майже на мільярд доларів

Як відомо, у попередні два роки Польща підписала з Південною Кореєю багатомільйонні контракти на закупівлю майже тисячі танків K2, понад 600 самохідних артилерійських установок K9 і близько 300 САУ K239, а також 48 винищувачів FA-50. Польща вже почала отримувати озброєння за цими контрактами, зокрема танки K2 та САУ K9.