США спростували заяви хуситів про «успішну атаку» на авіаносець «Дуайт Ейзенхауер»

Центральне командування Збройних сил США спростувало заяви хуситів про «успішну атаку» на американський авіаносець USS Dwight D. Eisenhower у Червоному морі.

Про це йдеться у повідомленні командування соцмережі Х, передає Укрінформ.

Про «успішну операцію» проти авіаносця єменські хусити заявили в суботу. «Ракетні підрозділи наших збройних сил провели операцію у північній частині Червоного моря, ціллю якої був американський авіаносець USS Dwight D. Eisenhower, із застосуванням кількох балістичних та крилатих ракет, і вона успішно досягла своїх цілей», - цитує Xinhua військового речника хуситів Ях’ю Саріа.

Натомість у Центральному командуванні Збройних сил США назвали ці заяви неправдивими. Американські військові наголосили, що 22 червня авіаносець залишив регіон, у якому перебував сім місяців. Зазначається, що авіаційна група корабля становить 90 літаків та гелікоптерів.

Читайте також: США знищили три кораблі хуситів у Червоному морі

За інформацією The Times of Israel, командування США наказало авіаносцю USS Dwight D. Eisenhower, який очолює американську військову операцію проти єменських хуситів у Червоному морі, повернутися додому.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати та Велика Британія завдають ударів по об'єктах у Ємені, пов'язаних з хуситами, у відповідь на атаки бойовиків на цивільні судна та військові кораблі у Червоному морі.

Фото: Вікіпедія