На сході Китаю через потужні зливи евакуювали понад 190 тисяч людей

У провінції Аньхой на сході Китаю через загрозу масштабних паводків і сходів ґрунту, викликаних сильними дощами, до безпечних місць евакуювали більше 195 тисяч місцевих жителів.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на місцеву владу повідомляє CGTN.

За даними метеорологів, за останню добу, відколи проливні дощі накрили більшу частину провінції Аньхой, у регіоні в середньому зафіксовано від 100 мм до 255 мм опадів.

Найбільше шкоди зливи завдали округам і районам із населенням понад 811 тисяч уздовж річки Янцзи, найдовшої річки Євразії, де висока вода, серед іншого, зруйнувала низку важливих автодоріг та мостів, залишивши окремі населені пункти без автомобільного сполучення з рештою регіону.

Синоптики прогнозують, що сильні дощі триватимуть на більшій частині провінції і впродовж понеділка, та попереджають місцевих жителів про необхідність зберігати пильність і дослухатися вказівок влади і надзвичайників.

У річці Янцзи рівень води на її ділянці в Аньхой перевищив усі попереджувальні позначки і продовжує зростати, а в нижній частині річки зафіксовано підйом рівня до небезпечних 20 метрів. Через зливи також до небезпечного показника підскочив рівень води ще в 19 річках.

Міністерство фінансів КНР повідомило, що центральний уряд виділив 45 мільйонів юанів (близько $6,3 мільйона) на відновлення зруйнованих повенями доріг у постраждалих від злив східних провінціях Аньхой, Хубей, Хейлунцзян та міста центрального підпорядкування Чунцин.

Читайте також: В індійському аеропорту через зливу обвалився дах, загинула людина

Раніше центральний уряд виділив загалом 105 млн юанів (приблизно $14,7 млн) на першочергові заходи з відновлення доріг для забезпечення автомобільного руху в ще семи провінціях на сході Китаю.

Як повідомляв Укрінформ, в італійському регіоні П’ємонт та автономній області Валле-д’Аоста, що на північному заході Італії, через сильні зливи сталися зсуви ґрунту, місцева влада розпочала евакуацію населення.

Фото: CFP