У МВС Франції уточнили попередні результати першого туру парламентських виборів

Перший тур дострокових парламентських виборів у Франції, що відбувся в неділю, 30 червня, приніс переконливу перемогу ультраправому "Національному об'єднанню". Ультраправа партія та її союзники випередили "Новий народний фронт" та політсилу Еммануеля Макрона, яка фінішувала третьою.

Останні дані опублікувало Міністерство внутрішніх справ країни з позначкою "попередні результати з урахуванням можливих виправлень та рішень виборчого судді", передає Укрінформ.

Національне об'єднання та його союзники вийшли на перше місце з 33,13% голосів, або понад 10,6 млн виборців. Новий народний фронт отримав 27,99% голосів, тобто трохи менше ніж 9 млн голосів. Президентський табір набрав 20,04% голосів, тобто понад 6,4 млн виборців, тоді як "Республіканці" – 6,56%, тобто трохи більше 2 млн виборців.

Ще однією особливістю першого туру стала історична явка 66,71%, або 32 911 132 виборців, порівняно з 47,51%, зафіксованими у 2022 році, але нижче 67,9%, зафіксованих на останніх парламентських виборах, організованих після розпуску парламенту в 1997 році.

Читайте також: У Парижі декілька тисяч людей вийшли на вулиці проти перемоги ультраправих на виборах

Як повідомлялося, в неділю у Франції відбувся перший тур дострокових парламентських виборів.

Фото: Shutterstock