Фіцо після замаху матиме проблеми з опорно-руховим апаратом - віцепрем’єр

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо матиме постійні проблеми зі здоров’ям після того, як політик пережив скоєний на нього замах у травні.

Як передає Укрінформ, про це сказав віцепрем’єр-міністр та глава Міноборони Словаччини Роберт Калиняк, повідомляє Euronews.

Калиняк розповів, що стан Фіцо поступово покращується, але він, ймовірно, матиме проблеми з опорно-руховим апаратом.

«Його здоров’я все ще далеке від ідеального. У рамках його регулярної реабілітації лікарі роблять все можливе, щоб переконатися, що він зможе виконувати свою роботу на повну силу, і ми наближаємося до цього», – зазначив очільник Міноборони.

Калиняк сказав, що після пережитого вогнепального поранення у живіт внутрішні органи Фіцо «не працюють так, як вони це робили, коли вам було 17 або 30 років».

Очікується, що найближчими днями Фіцо знову з’явиться на публіці, додав Калиняк, не уточнивши, буде ця поява здійснена особисто чи віртуально.

Як повідомлялося, прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо 15 травня госпіталізували в тяжкому стані внаслідок вогнепальних поранень. Це сталося після засідання уряду у місті Гандлова. Після нападу Фіцо пережив дві операції.

МВС заявило, що зловмисник п’ять разів вистрелив у Фіцо. Словацька поліція висунула обвинувачення 71-річному Юраю Ц. 18 травня суд у словацькому місті Пезінок ухвалив, що підозрюваний у скоєнні замаху на Фіцо до суду перебуватиме під вартою.

Читайте також: Фіцо оприлюднив перше звернення після нападу і сказав, коли повернеться до роботи

27 червня парламент Словаччини схвалив пакет законів, спрямованих на посилення безпеки провідних політиків та інших осіб після травневого замаху на прем’єр-міністра країни Роберта Фіцо.