США не зменшать взаємодії з Францією після виборів - Держдеп

Сполучені Штати мають намір підтримувати тісну взаємодію із Францією в усьому спектрі незалежно від того, якими будуть остаточні результати виборів у європейській країні.

Таку позицію висловив у понеділок у Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо намір продовжувати нашу тісну співпрацю з урядом Франції по всьому спектру зовнішньополітичних пріоритетів»,- зауважив представник американського відомства.

Пател зазначив, що не хотів би випереджати процес виборів у Французькій Республіці. Водночас, підкреслив він, Франція залишається життєво важливим партнером для Америки.

Читайте також: Політичний спурт Макрона: хроніка оголошеного протистояння

«Це наш найстаріший союзник, з яким ми маємо довгу та величну історію демократичних цінностей»,- зазначив представник адміністрації США.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю відбувся перший тур дострокових парламентських виборів у Франції. За його результатами переконлива перемога дісталася ультраправому «Національному об'єднанню», яке разом із союзниками випередили «Новий народний фронт» та політсилу Еммануеля Макрона, яка фінішувала третьою.