В Узбекистані заборонили масові заходи з роздачею подарунків

Прем'єр-міністр Узбекистану Абдулла Аріпов підписав постанову про заборону залучати громадян до масових заходів шляхом безкоштовної роздачі продуктів і товарів.

Про це повідомляє Радіо Озодлік, передає Укрінформ.

«Забороняється залучати громадян до масових заходів шляхом безплатної роздачі харчових продуктів, товарів та інших товарно-матеріальних цінностей або їх продажу за надмірно заниженими цінами в межах реклами, акції та інших цілей», - йдеться у документі.

МВС та Нацгвардії доручено посилити нагляд за виконанням вимог постанови організаторами заходів та адміністраціями об'єктів, а також притягувати їх до адміністративної відповідальності у разі порушення.

Нові правила були ухвалені після того, як першого червня у парку «Ашхабад» у Ташкенті виникла тиснява під час роздачі безкоштовних іграшок на акції до Дня захисту дітей.

Читайте також: Причиною загибелі палестинців, які прийшли по гумдопомогу в Газі, стала тиснява - ЦАХАЛ

Як повідомлялося, 1 червня з нагоди Міжнародного дня захисту дітей у парку «Ашхабад» у Ташкенті оголосили акцію з безкоштовної роздачі 20 тисяч м'яких іграшок. Це призвело до утворення 10-бальних заторів на вулицях, у парку зібралося близько 40 тисяч людей, що створило небезпеку для громадян. Директора парку, його заступника та голову відділу реклами було заарештовано на 15 діб за порушення правил проведення масових заходів.

Фото ілюстративне / Azaklyk Radiosy