У Франції понад 200 кандидатів знялися з виборів, аби не допустити абсолютної перемоги ультраправих

Понад дві сотні кандидатів знялися з другого туру позачергових виборів у Франції, аби таким чином запобігти можливості формування ультраправою партією абсолютної більшості в парламенті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Le Figaro.

Остаточно відмовилися від перегонів 130 представників об’єднання лівих «Новий народний фронт» та 82 - президентського блоку, який на цих виборах має назву «Разом». Крім того, знялися два кандидати від «Республіканців».

Таким чином вони виконали прохання своїх політичних сил, які закликали кандидатів, котрі посіли третє місце, знятися на користь того, хто має кращі шанси перемогти конкурента з «Національного об’єднання».

Читайте також: Університети та вищі школи Франції закликали виступити проти «Національного об'єднання»

Водночас близько десяти членів президентського блоку вирішили все ж таки йти до кінця, заявивши, що мають резерв голосів у своїх округах, аби перемогти ультраправого політика.

Нагадаємо, за виборчим законодавством Франції, у другий тур вийшли всі, хто набрав більше 12,5% голосів зареєстрованих виборців. Через високу явку в першому турі (понад 67%) у понад трьох сотнях округів у фінал вийшли по три та більше кандидатів, що стало особливістю цих змагань.

Читайте також: У Франції - рекордна явка у першому турі дострокових парламентських виборів

У неділю, 7 липня, французи загалом мають обрати 501 депутата Національної асамблеї, яка налічує 577 місць. 76 депутатів були обрані або переобрані в першому турі..

Як повідомлялося, 30 червня у Франції відбувся перший тур дострокових парламентських виборів, оголошених президентом Макроном одразу після перемоги ультраправих та поразки його політичної сили на  виборах Європарламенту.

Фото: Istock.com/imagestock