Мелоні заявила, що має виключити з партії усіх, хто обожнює фашистське минуле Італії

Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні заявила представникам своєї партії "Брати Італії" у вівторок (2 липня), що вона повинна виключити зі своїх лав усіх, хто обожнює фашистське минуле Італії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

Заява Мелоні з'явилася після того, як минулого тижня, після таємного розслідування, у ЗМІ опублікували відео, на якому члени молодіжного крила її партії віддають фашистські вітання та скандують гасло «Зіг Хайль».

У листі до керівників партії Мелоні сказала, що вона "розгнівана та засмучена" тим, що їхні дії завдали шкоди репутації політсили.

"У партії "Брати Італії" немає місця для расизму чи антисемітизму, а також немає місця для тих, хто ностальгує за тоталітарними режимами 20 століття або за будь-якими проявами дурного фольклору", — написала Мелоні.

"Той, хто вважає, що може існувати публічний імідж "Братів Італії", який не відповідає їхній приватній поведінці, просто не розуміє, що ми таке, й тому не є бажаним гостем серед нас", – наголосила прем'єр.

Минулого тижня після публікації другої частини розслідування про молодіжне крило політсили її залишили двоє членів партії.

Читайте також: Голова уряду Італії розкритикувала розподіл найвищих посад у ЄС

Партія "Брати Італії" веде своє коріння від неофашистської групи, створеної після Другої світової війни, але сама Мелоні впродовж останніх років намагається дистанціюватися від ультраправих та наполягає, що її партія є консервативною політсилою.

Як повідомлялося, офіс спікера нижньої палати парламенту Італії відсторонив від засідань одинадцять депутатів у зв’язку з бійкою в залі законодавчого органу країни.

Фото: Getty Images