Опитування прогнозують рекордну перемогу лейбористів на виборах у Британії

Соцопитування прогнозують, що за підсумками позачергових парламентських виборів 4 липня у Великій Британії Консервативна партія прем'єр-міністра Ріші Сунака може зазнати серйозної поразки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Лейбористська партія Великої Британії має намір прийти до влади з рекордною кількістю місць на національних виборах, згідно з прогнозом соціологічної компанії Survation у вівторок", - йдеться у повідомленні.

Дослідження громадської думки, проведені компанією Survation, засвідчили, що лейбористи на чолі з Кіром Стармером за центральним сценарієм здобудуть 484 з 650 місць у парламенті.

Це суттєво більше, ніж 418 мандатів, які лейбористи мали після виборів 1997 року, які стали для них блискучою перемогою та найкращим результатом в історії партії.

Консервативна партія, яка перебуває при владі протягом останніх 14 років, може отримати лише 64 місця. Це може стати рекордним мінімумом з часу її заснування у 1834 році.

Раніше опитування компанії Redfield and Wilton Strategies, яке вимірювало частку голосів по всій країні, показало невелике скорочення переваги партії лейбористів.

Читайте також: Сунак заявив, що отримав посаду прем'єра через помилки попередниці

Як повідомлялося, вибори у Великій Британії мають відбутися до кінця січня 2025 року.

Сунак неодноразово заявляв, що допускає оголошення виборів у другій половині 2024 року.

Фото: Getty Images