Білий дім: Байден націлений продемонструвати лідерство Америки на саміті НАТО

Попри критику щодо здатності Байдена брати участь у подальшій виборчій кампанії, під час саміту НАТО у Вашингтоні він націлений підтвердити лідерські позиції США в Альянсі.

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр у відповідь на запитання журналістів, чи не остерігається президент, що ситуація з невдалими для нього дебатами може кинути тінь на саміт НАТО у Вашингтоні.

«Іноземні лідери близько спілкувалися з президентом… Вони знають, із ким мають справу, і наскільки він (Байден – ред.) є ефективним», - сказала представниця Білого дому.

Вона нагадала, що під час президентства Джо Байдена НАТО розширилося та стало сильнішим, і глава Білого дому насправді продовжує займати лідерські позиції в Альянсі.

Водночас Жан-П’єр зауважила, що Байден розуміє критику, сприймає її та визнає необхідність рухатися вперед, аби надалі приймати рішення у критичних і важливих питаннях, які хвилюють американський народ.

Читайте також: Байден зважує, чи продовжувати подальшу участь у перегонах - NYT

«Коли йдеться про НАТО, йдеться про те, що зовнішня політика є важливою для продовження нашого світового лідерства та зміцнення нашої національної безпеки. І саме так президент думає щодня»,- запевнила речниця Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, саміт НАТО в Вашингтоні відбудеться 9-11 липня. Очікується, що українську делегацію на саміті очолить Президент Володимир Зеленський.